З початку року податковий борг Укрнафти виріс на 9% - ДФС

З початку року податковий борг Укрнафти виріс на 9% - ДФС

Укрінформ
З початку 2018 року борг ПАТ «Укрнафта» за сплатою податків виріс на 1,215 мільярда гривень, або 9%. У тому числі за травень ця сума збільшилася на 148 мільйонів гривень.

Про це повідомляється на спеціалізованому сайті enkorr з посиланням на Державну фіскальну службу. 

"Борг по сплаті податків ПАТ «Укрнафта» на 1 червня 2018 р. становив 15,08 млрд грн. Впродовж травня він збільшився на 148,5 млн грн. Про це свідчать відкриті дані Державної фіскальної служби (ДФС) про компанії-боржників зі сплати податків», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що з початку 2018 року, за даними ДФС, борг «Укрнафти» виріс на 9%, або на 1,215 млрд грн.

Борг компанії за податками перед місцевими бюджетами на 1 червня становить 181,2 млн грн

Раніше Укрнафта заявила, що впродовж перших 5 місяців 2018 року сплатила на 580 млн грн більше в рахунок поточних податкових зобов'язань, і ця сума повинна зарахуватися в погашення простроченого податкового боргу.

Читайте також: Мінфін спростував необхідність секвестру держбюджету

В Укрнафті вважають дані ДФС некоректними і не визнають наявність такого боргу. За станом на кінець 2017 року компанія оцінювала свій борг в 11,85 млрд грн, тоді як за даними податкової служби він становив 13,6 млрд грн.

Різниця у розмірі боргу пояснюється тим, що ДФС зараховує поточні платежі компанії в якості погашення наявної заборгованості і нараховує на розмір боргу штраф. 

Як повідомлялося, борги зі сплати податків Укрнафта почала формувати влітку 2014 року у відповідь на підвищення парламентом ставок рентної плати за користування надрами. На момент приходу Марка Роллінса на посаду голови компанії борг, за даними самої Укрнафти, становив близько 8 млрд грн. В 2016-2017 рр. він виріс ще більш ніж на 4,5 млрд грн. (без урахування штрафів і пені).

Ключовою проблемою Укрнафти залишається підконтрольність менеджменту міноритарному акціонеру в особі групи «Приват». НАК «Нафтогаз України» належить 50% + 1 акція Укрнафти. Компанії, які входять до сфери впливу групи «Приват» Ігоря Коломойського, володіють приблизно 42% (13,6% - компанії Littop Enterprises Limited і Bridgemont Ventures Limited, 12,9% - Bordo Management Limited, 9,9% - інші акціонери). Група «Приват» здійснює операційне управління Укрнафтою з 2003 року. У 2018 році збігає термін дії 27 спецдозволів Укрнафти, на які припадає 53% річного видобутку нафти з конденсатом і 33% видобутку природного газу. 

14 червня в Києві відбулися загальні збори акціонерів ПАТ «Укрнафта», на якому підведено підсумки роботи товариства за 2017 рік. Звіт правління взято до відома, наглядова рада переобрана на наступні три роки в попередньому складі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-