На Миколаївщині не буде дефіциту овочів для борщу - прогноз

На Миколаївщині не буде дефіциту овочів для борщу - прогноз

Укрінформ
Миколаївські аграрії розраховують отримати приблизно таку ж кількість овочів, вирощених на відкритому грунті, як і торік. Площі під ними суттєво не зменшилися, отож дефіциту не очікують.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив заступник директора департаменту агропромислового розвитку - начальник управління розвитку агропромислового виробництва Миколаївської ОДА Віктор Твердой.

«Миколаївські аграрії розраховують отримати приблизну таку ж кількість грунтових овочів, як і торік. Ми не спостерігаємо сьогодні суттєвого зменшення площ, а погодні умови якоїсь серйозної небезпеки у цьому плані не являють. Якщо і відбулося певне зменшення площ у великих агропромислових підприємствах, то це компенсовано в значній мірі домогосподарствами населення. Загалом моркви посіяно 1,4 тис. га, помідорів 5,5 тис. га (з них приблизно 2,5 тис. у дрібних селянських господарствах), цибулі – 3 тис. га, буряка 1,6 га», -  сказав Твердой.

Читайте також: Японці виявляють значний інтерес до української харчової продукції - Мінагро

Він також додав, що  склалася така ситуація, коли приблизно 35-40% грунтових овочів вирощуються саме на городах населення. Відтак, на борщові (пізні) овочі дефіциту не очікують.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-