Імплементація Директиви ЄС з енергоефективності враховуватиме українські реалії

Імплементація Директиви ЄС з енергоефективності враховуватиме українські реалії

Укрінформ
Віце-прем'єр міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ спільно з представником німецької компанії GIZ презентували Аргументарій щодо імплементації Європейської Директиви з енергоефективності.

Презентація відбулася у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Найголовніше - звернення до усіх наших партнерів і колег з Верховної Ради і наших партнерів з уряду - ми повинні працювати разом і максимально, щоб імплементувати 27-му Директиву. Аргументарій ми підготували спільно з GIZ. Хотілося би, щоб всі експерти і фахівці (у сфері енергоефективності - ред.) використовували саме цей документ», - сказав він.

Зубко додав, що в Аргументарії, зокрема, йдеться про те, яким чином потрібно вибудовувати комунікацію з Європейським Союзом для імплементації 27-ї Директиви, виходячи з українських реалій.

Директор проекту «Реформи у сфері енергоефективності в Україні» (GIZ) Джордж Крістодореску повідомив, що Аргументарій створювали як інструмент, який будуть практично і зручно використовувати всі зацікавлені сторони.

«27-ма Директива має бути впроваджена, але імплементація має відбутися з урахуванням українських реалій», - наголосив він.

Читайте також: Зубко констатує, що тарифи на газ не зменшаться

Аргументарій містить коментарі і перелік економічних та соціальних переваг для України за умови належної імплементації директиви ЄС про енергоефективність в Україні. Цей документ призначений для того, щоб надати всім учасникам політичного діалогу щодо реформ у сфері енергоефективності в Україні змістовну інформацію про положення директиви, результати їхнього застосування та переваги для України з огляду на теперішній стан енергоефективності в країні та прогрес, досягнутий у формуванні даної сфери.

Також Аргументарій містить приклади та переваги впровадження країнами-членами ЄС Директиви з урахуванням їхнього національного законодавства. 

Аргументарій має слугувати посібником для посадовців, які приймають рішення, громадськості та приватних зацікавлених осіб. Його метою є надання прикладів стосовно потреб у заходах, а також економічних та соціальних вигод для України, які стануть результатом належної імплементації Європейської Директиви з енергоефективності 2012/27/ЄС (EED) у версії консолідованого законодавства з енергоефективності (енергоефективності), прийнятого Енергетичним співтовариством (EnC).

Пріоритетними напрямами співпраці Німеччини з Україною є ефективне державне врядування, енергоефективність, сталий економічний розвиток. Крім того, німецька співпраця охоплює запобігання ВІЛ/СНІДу, а також подолання кризової ситуації на сході країни. При цьому особлива увага приділяється підтримці українських громад, що прийняли внутрішньо переміщених осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-