Україна отримала найменше зауважень за результатами аудиту ІМО - Омелян

Україна отримала найменше зауважень за результатами аудиту ІМО - Омелян

Укрінформ
Серед країн, що проходили аудит Міжнародної морської організації (IMO), Україна отримала найменше зауважень.

Про це повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян на своїй сторінці у Facebook.

"Ми змогли зорганізуватися і довели, що Україна - це морська держава! Причому, результат аудиту втішив не лише нас, але й міжнародних аудиторів. При середній кількості зауважень до кожної країни за підсумками аудиту - більше 22, в України - менше 10, а застереження взагалі одне", - наголосив міністр.

Омелян також розповів про наслідки аудити для України. "Тепер українських фахівців запрошують ставати аудиторами ІМО, а Україна буде прикладом для інших держав, як готуватися до таких аудитів. Якби ми провалили цей аудит, що з 2016 р. став обов’язковим для усіх держав-членів ІМО, на розвитку наших морських портів і залученню світових компаній можна було б ставити хрест, десятки тисяч українців втратили б гідну роботу, бо їхні документи котувалися б на рівні сміттєвих російських", - зазначив міністр, підкресливши, що 80% світових вантажних перевезень - морські. Кожен шостий моряк у світі - українець.

Він зазначив, що проходження аудиту стало можливим завдяки міжнародній підтримці та злагодженій роботі численних експертів.  

Для проходження аудиту ІМО Україні було виставлено ряд критеріїв та вимог. Один із критеріїв аудиту ІМО - наявність медичної довідки моряка встановленого зразка. Тобто, медичні огляди для встановлення стандарту здоров’я моряків повинні проводитися належним чином кваліфікованими медичними фахівцями, а не окремими визначеними закладами. 

Читайте також: Омелян прогнозує першу лінію Hyperloop через пʼять років

З цією метою Міністерством охорони здоров’я було встановлено процедуру визначення медичних фахівців, які можуть проводити медичний огляд та видавати довідку, вести їх реєстр та надавати його іншим сторонам за запитом. Крім того, Інспекція з питань підготовки та дипломування моряків визначила єдину форму медичного свідоцтва для роботи на суднах закордонного плавання.

Міжнародна морська організація (англ. International Maritime Organization, IMO) – міжнародна міжурядова організація, є спеціалізованою установою ООН. Діяльність ІМО спрямована на скасування дискримінаційних дій, що зачіпають міжнародне торговельне судноплавство, а також прийняття норм (стандартів) по забезпеченню безпеки на морі і запобіганню забрудненню з суден довкілля, в першу чергу, морського.

Україна є членом ІМО з 1994 року, коли було ратифіковано Конвенцію про Міжнародну морську організацію 1948 року в редакції 1982 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-