Омелян прогнозує першу лінію Hyperloop через пʼять років

Омелян прогнозує першу лінію Hyperloop через пʼять років

Укрінформ
У Міністерстві інфраструктури планують, що запуск першої лінії вакуумного поїзда за технологією Hyperloop може відбутися упродовж п'яти років.

Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян під час публічної дискусії "Гіперлуп в Україні", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вперше Hyperloop буде тестуватися на експериментальній ділянці в Тулузі (Франція). Перший комерційний запуск можливий у Тулузі. Я хочу, щоб у найближчі 5 років ми прийшли хоча б до однієї лінії Hyperloop в Україні. Буде правильно провести переговори з партнерами в Китаї і Європейському Союзі і з'єднати Hyperloop доставку вантажів з Китаю до країн ЄС", - сказав він.

За словами урядовця, наступного року після завершення розробки попереднього ТЕО розпочнеться конструювання тестової труби в Україні.

Читайте також: Україна підписала меморандум з найбільшим розробником Hyperloop у світі

"Ми наразі не відходимо від графіку. Цього року ми закінчуємо попереднє ТЕО. Наступного року ми хочемо перейти до конструювання нашої тестової труби в Україні. Але, знову ж таки, це залежить від нашої співпраці з Hyperloop Transportation Technologies. Якщо ми будемо бачити доцільним відпрацювати тестування на існуючій площадці в Тулузі (Франція), а в Україні вже будувати умовно версію Hyperloop 2.0 чи 3.0, ми підемо цим шляхом. Все залежатиме від того, наскільки це економічно ефективно. Ми маємо ощадно витрачати ресурси, це має бути єдина технологія", - акцентував міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-