Укрзалізниця очікує на фінансування будівництва чотирьох шляхопроводів

Укрзалізниця очікує на фінансування будівництва чотирьох шляхопроводів

Укрінформ
ПАТ «Укрзалізниця» очікує від Мінінфраструктури рішення щодо включення до Державної програми підвищення безпеки дорожнього руху в Україні до 2020 року будівництва 4 шляхопроводів. 

Про це повідомив в. о. голови правління Укрзалізниці Євген Кравцов, повідомляється на сайті товариства. 

«Так, ще торік ми запропонували виділити з державного дорожнього фонду понад 700 млн грн на проектування, будівництво шляхопроводів та демонтаж залізничних переїздів з автобусним рухом на чотирьох напрямках, де існує гостра потреба покращити дорожню інфраструктуру, насамперед задля безпеки наших громадян. Адже 5 відсотків коштів державного дорожнього фонду України спрямовуються саме на заходи із забезпечення безпеки дорожнього руху відповідно до державних програм», - повідомив Євген Кравцов.

Він зауважив, що дохідна частина дорожнього фонду формується значною мірою за рахунок акцизу на пальне. 

«Оскільки Укрзалізниця є однією з найбільших компаній - споживачів дизпального в Україні, витрачаючи на його придбання близько 7 млрд грн на рік, ми вважаємо справедливим передбачити частку коштів дорожнього фонду саме на потреби залізничної безпекової інфраструктури», - сказав Кравцов.

Читайте також: Усі трансакції Укрзалізниці стали публічними

Зокрема, пропозиції Укрзалізниці стосувалися будівництва шляхопроводів у межах міста Бердичів на Житомирщині (переїзд 30 км перегону Бердичів - Демчин), у Боярці на Київщині (переїзд 878 км станції Боярка), у Дніпрі (переїзд 200 км станції Нижньодніпровськ - Вузол) та в межах села Ясенівці Львівської області (переїзд 1407 км перегону Красне - Золочів). Загальна орієнтовна вартість робіт із проектування та будівництва цих шляхопроводів складає 730 млн грн.

«Ми певні, що найоптимальнішим варіантом для забезпечення безпеки руху є той, коли автомобільні та залізничні шляхи не перетинаються. Це дозволить запобігти трагедіям на залізничних переїздах, які, на жаль, трапляються з вини горе-водіїв, які грубо порушують правила дорожнього руху. Адже попри те, що залізничники постійно закликають водіїв дотримуватися правил перетину залізничних переїздів, такі випадки непоодинокі», - зауважив Кравцов.

В Укрзалізниці уточнюють, що за 5 місяців 2018 року на залізничних переїздах і коліях поза переїздами сталося 33 випадки ДТП, що на 2 випадки більше, ніж за відповідний період минулого року.

На мережі Укрзалізниці налічується 4945 залізничних переїздів, із них 2343 - з автобусним рухом; 1290 - із черговим працівником; 1262 - обладнані пристроями автоматики, зокрема 383 переїзди обладнано чотирма шлагбаумами, що забезпечують разом з основними шлагбаумами повне перекриття проїзної частини автодороги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-