У схемі розкрадання коштів з

У схемі розкрадання коштів з "Укрнафти" були задіяні 254 компанії

Укрінформ
За даними НАБУ, у схемі розкрадання коштів з "Укрнафти" (50% її річного обороту) були задіяні 254 компанії, 191 з них на сьогоднішній день або знаходиться в стадії банкрутства, або вже ліквідована.

Про це у ЗМІ пишуть Сергій Куюн, директор ТОВ "Консалтингова група А-95", і Віталій Крижевський, аналітик нафтогазового порталу enkorr.

Вони відзначають, що за задумом авторів схеми, банкрутство повинно було проходити як мінімум у три хвилі, про що свідчать роздруківки, вилучені в ході обшуків НАБУ в офісах харківських юристів-ліквідаторів.

Читайте також: Податковий борг Укрнафти зріс до 15 мільярдів

"Обов'язок забезпечувати юридичний супровід банкрутства 182 из 191 компанії покладено на двох юристів — Катерину Бакрадзе, яка виступає ліквідатором відразу в 121 компанії, і Олексія Ніколайчука, який курує 61 юрособу, — пишуть експерти. — Незважаючи на те, що у ліквідацію пішли три чверті всіх причетних компаній, жоден з первинних дебіторів "Укрнафти" не збанкрутував. При цьому практично всі компанії, яким гроші "Укрнафти" переводилися далі по ланцюжку, припинили роботу, включаючи центральну ланку — ВТФ "Авіас"".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-