Податковий борг Укрнафти зріс до 15 мільярдів

Податковий борг Укрнафти зріс до 15 мільярдів

Укрінформ
Податковий борг "Укрнафти" у травні 2018 року досягнув чергової круглої цифри - 15 млрд грн.

Як пишуть у своїй статті для ZN.UA директор ТОВ "Консалтингова група А-95" Сергій Куюн і аналітик нафтогазового порталу enkorr Віталій Крижевський, вже більше трьох років нафтова компанія утримує національне "лідерство" за боргами перед державним бюджетом.

"Укрнафта" перестала сплачувати до державного бюджету ренту на видобуток нафти і природного газу і низку інших податків з серпня 2014-го. Надалі стало зрозуміло, що борг зростає щомісяця рівно на 1 млрд грн", - йдеться в статті.

Читайте також: Укрнафта не планує нараховувати дивіденди через збиткову діяльність торік

Однак, за словами Куюна і Крижевского, з жовтня 2014-го по травень 2015-го глава наглядової ради "Укрнафти" (він же голова правління НАК "Нафтогаз України") Андрій Коболєв не зібрав жодного засідання наглядової ради ПАТ "Укрнафта" як головного органу оперативного управління компанією. А борг перед держбюджетом за цей період зріс до 8 млрд грн.

"За останніх три роки податковий борг головною нафтової компанії країни зріс з 8 до 15 млрд грн. З виведених у 2015 р. 14,7 млрд грн повернуто... 51,7 млн грн, або 0,35%! Відзначимо, що це сталося лише завдяки розслідуванню НАБУ", - пишуть експерти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-