Нафтогаз просить шведський суд поновити арешт активів Газпрому

Нафтогаз просить шведський суд поновити арешт активів Газпрому

Укрінформ
НАК "Нафтогаз України" подав апеляцію до апеляційного суду у Швеції для поновлення арешту активів російської компанії "Газпром".

Про це повідомив комерційний директор "Нафтогазу" Юрій Вітренко на своїй сторінці у Facebook.

"Сьогодні ми зробили подання до апеляційного суду у Швеції, який розглядає оскарження рішення арбітражу. На відміну від арбітражу, правила якого забороняють публічність, подання до апеляційного суду є, як правило, публічними. Тому всі охочі можуть його прочитати - там є багато чого цікавого", - повідомив Вітренко.

Він наголосив, що Національна компанія "Нафтогаз України" виграє і цей процес.

"Ми, національна компанія України, перемогли в Стокгольмському арбітражі по обидвох контрактах. Газпром програв нам і по контракту на поставку газу, і по контракту на транзит газу. Газпром програє і оскарження", - висловив упевненість комерційний директор.

Читайте також: Нафтогаз надасть суду контраргументи щодо рішення по Газпрому

Як повідомляв Укрінформ, 5 червня 2018 року Нафтогаз повідомив про судовий арешт голландських активів Газпрому для виплати Нафтогазу 2,6 млрд дол. за рішенням Стокгольмського арбітражу.

7 червня Газпромом було подано клопотання про призупинення виконання рішення Стокгольмського арбітражу - у зв'язку з його оскарженням, а також у зв'язку з початком процедури примусового виконання цього рішення в різних юрисдикціях. Як стверджують у Газпромі, апеляційний суд начебто погодився, що є підстави для призупинення виконання рішення Стокгольмського арбітражу.

При цьому у Нафтогазі наголосили, що апеляція Газпрому проти рішень Стокгольмського арбітражу не означає автоматичного відтермінування зобов’язання російської компанії негайно розрахуватися і не впливає на процес стягнення. Підтвердженням цього, на думку Нафтогазу, є швидкі рішення європейських судів різних юрисдикцій, ухвалені на початку червня.

У лютому 2018 року трибунал присудив Газпрому виплатити Нафтогазу 4,63 млрд дол. компенсації за збитки через порушення умов транзитного контракту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-