Підвищення мінімальної зарплати до 4200 відбудеться вже цьогоріч - Розенко

Підвищення мінімальної зарплати до 4200 відбудеться вже цьогоріч - Розенко

Укрінформ
Ініціативу щодо підвищення мінімальної зарплати до 4200 грн вдасться реалізувати  цього року.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко в ефірі телеканалу «Прямий», інформує його прес-служба у Facebook.

«І коли ми говоримо про те, чи в цьому році буде чи не буде підвищення мінімальної заробітної плати, я все-таки оптиміст. І та ініціатива, яку проголосив Президент України щодо підвищення розміру мінімальної зарплати до 4200 грн, я переконаний, у цьому році буде реалізована. Ми зробимо цей крок», - зазначив Розенко

Він зауважив, що рішення щодо підвищення розміру мінімальної заробітної плати буде прийматися з урахуванням реальної економічної ситуації. 

«Ми не будемо ніколи гратися в популізм, і Національний банк України не буде для цього друкувати «фантики», як це раніше робилося, коли піднімали перед виборами заробітні плати, друкували «фантики», а потім це переростало в інфляцію. Ми в це гратися не будемо. Ми будемо робити такі кроки лише з огляду на реальну економічну ситуацію», - зауважив віце-прем'єр-міністр. 

Читайте також: В НБУ повідомили, чому 37% українців не мають банківських рахунків

Розенко також пояснив, що на перше півріччя 2018 року припадає досить серйозна сума виплат боргових зобов'язань. 

«І ми вже виплатили доволі значну суму - це десятки мільярдів гривень за боргами України, які накопичив не чинний уряд і навіть не попередній уряд Яценюка. Ми віддаємо зараз борги за період Тимошенко-Азарова. Але ми мусимо виконати ці зобов'язання», - сказав він.

За словами Віце-прем'єр-міністра, цьогоріч розмір мінімальної зарплати зріс із 3200 грн до 3723 грн, що вже «досить серйозний крок, адже темпи зростання мінімальної заробітної плати вдвічі будуть перевищувати ті інфляційні процеси, які прогнозуються в цьому році».

Фото: прес-служба Розенка, Facebook.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-