Гройсман закликав аграріїв активніше долучатись до урядових програм

Гройсман закликав аграріїв активніше долучатись до урядових програм

Укрінформ
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час робочої поїздки на Тернопільщину розповів про державну підтримку фермерських господарств, які служать основою агросектору держави.

Про це глава уряду сказав під час зустрічі з аграріями на урочистостях з нагоди Всеукраїнського дня поля й саду у ТзОВ «Бучачагрохлібпром», що на Тернопільщині, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я тут, щоб підкреслити важливість вашої праці. Україна має стати економічно сильною державою, тоді ми вирішимо багато проблем, які накопичилися десятиріччями. І в цьому завданні роль АПК є дуже важливою. Для цього ми запроваджуємо справедливі інструменти чесної підтримки тих, хто працює на агроринку, просуває нашу продукцію за кордон та створює робочі місця. За 1-й квартал цього року в Україні спостерігається динаміка економічного зростання на 3,1 відсотка. Це стосується і аграрної сфери, де на 49 відсотків збільшено експортні поставки. Головне, що робиться акцент не на експорті сировини, а на її глибокій переробці. А це додаткова вартість, нові робочі місця», - сказав Гройсман.

Він наголосив, що уряд запроваджує нові, чесні і відкриті програми, що стосуються підтримки сільськогосподарських виробників, зокрема, нові програми, направлені на зростання поголів’я, насичення ринку продукцією українського виробництва, створення потужного сектору переробки сировини.

«Цього року ми компенсуємо 25% вартості сільгосптехніки, маленьким фермерам – 40%. Ми надаємо пріоритет розвитку тваринництва – 2500 грн за теля віком до 13 місяців для домашніх господарств. Також держава компенсує 25-30% вартості будівництва тваринних комплексів. Ми хочемо допомогти вам!» - зазначив Прем'єр-міністр.

Читайте також: Бізнес-клімат в агросфері: OОН та Мінагро визначили пріоритети

Він закликав аграріїв активніше брати участь у програмах, адже вони дозволяють суттєво здешевити виробничий процес і направити ресурс у розвиток, отримати нові можливості зростання. За словами Гройсмана, йдеться і про стимулювання сільськогосподарського машинобудування, фермерів, будівництва на селі.

Глава уряду оглянув потужності місцевого насіннєвого заводу, машино-тракторного парку, поля господарства «Бучачагрохлібпром», поспілкувався з представниками великих агровиробництв області, а також відвідав родину Чиканівських, яка бере участь у програмі надання державної допомоги на молодняк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-