Бізнес-клімат в агросфері: OОН та Мінагро визначили пріоритети

Бізнес-клімат в агросфері: OОН та Мінагро визначили пріоритети

Укрінформ
Мінагро й Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (FAO) визначили пріоритети в рамках співпраці щодо покращення бізнес-клімату та залучення інвестицій в АПК України.

Про це йшлося під час зустрічі заступника міністра аграрної політики та продовольства України Олени Ковальової з представниками міжнародної організації FAO на чолі зі старшим радником заступника генерального директора FAO Роберто Рідольфі, повідомляє прес-служба Мінагро.

Головною метою зустрічі стало визначення пріоритетів зовнішньої співпраці України і FAO в рамках поліпшення бізнес-клімату, створення і підтримки нових фінансових інструментів та залучення інвестицій в українське АПК.

«Між Мінагро та FAO підписана Рамкова програма співробітництва на 2016-2019 рр., серед пріоритетних напрямів якої - покращення бізнес-клімату. Мінагрополітики підтримує зусилля FAO щодо збільшення кількості робочих програм в Україні в сферах підтримки політики, аналізу ринку, розвитку експорту та залучення інвестицій», - зазначила Олена Ковальова.

У ході зустрічі були обговорені попередні результати співпраці України та FAO: діалог державно-приватної політики у зерновому, молочному та м'ясному секторах, на які ЄБРР та його клієнти в Україні в 2011-2015 роки інвестували приблизно 1 млрд дол. США, надання технічної допомоги та зміцнення потенціалу у навчанні малих та середніх сільськогосподарських виробників спільно з Сумським національним аграрним університетом.

Читайте також: Польські фермери просять обмежити імпорт дешевої малини з України

Продовольча та сільськогосподарська організація ООН впроваджує в Україні проекти, спрямовані на дотримання фітосанітарного регулювання, реформування системи підтримки сільськогосподарського виробництва, реалізацію експортного потенціалу країни, розвиток засад саморегулювання та кооперативного руху, розробку стратегії розвитку систем зрошування, розробку аграрної частини Національного плану дій з адаптації та запобіганню змінам клімату, підтримку сталого розвитку рибництва та безпечності рибних продуктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-