У МЕРТ прагнуть увійти у ТОП-50 рейтингу Doing Business

У МЕРТ прагнуть увійти у ТОП-50 рейтингу Doing Business

Укрінформ
Україна наразі знаходиться на 76 сходинці у рейтингу Світого банку Doing Business та прагне опинитися у ТОП-50.

Про це на 7-му шведсько-українському бізнес-форумі, організованому Посольством Швеції в Україні за підтримки шведської бізнес-спільноти, сказав заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Михайло Тітарчук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На сьогодні Україна в рейтингу Doing business займає 76 місце. Ще з самого початку ми були на 153, на сьогодні уряд пришвидшує певні речі і  впродовж 4-5 Кабмінів було відмінено близько 500 застарілих регулятивних актів. Задача стоїть в тому, щоб потрапити до ТОП-50», - сказав Тітарчук.

Читайте також: В Україні готуються підвищити ціни на алкоголь

Він зазначив, що інтерес до українського ринку таких світових гігантів як IKEA та HsM є позитивним сигналом для інших інвесторів.

«Наше завдання - створити умови для іноземного бізнесу, щоб їм було комфортно тут працювати та були створені належні умови, щоб ні уряд, ні держава їм не заважали», - наголосив Тітарчук.

Як відомо, Doing Business - один з найпопулярніших рейтингів Світового банку, який характеризує стан інвестиційного клімату країни. Це результат щорічного дослідження, що оцінює простоту ведення підприємницької діяльності в 190 країнах. Світовий банк розраховує цей індекс з 2003 року за такими критеріями, як легкість відкриття нового бізнесу, отримання дозволів на будівництво, реєстрація власності, отримання позики, захист прав інвесторів, сплата податків тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-