НБУ визначив кращі пам'ятні монети 2017 року

НБУ визначив кращі пам'ятні монети 2017 року

Укрінформ
У Національному банку України визначили кращі пам'ятні монети 2017 року; за результатами конкурсу кращою монетою 2017 стала срібна пам'ятна монета "Колесо життя".

Про це повідомляє прес-служба НБУ. 

За результатами завершального другого етапу щорічного конкурсу "Краща монета року України" серед монет, які офіційно введені в обіг Національним банком України з 01 січня до 31 грудня 2017 року, перемогу присуджено таким пам'ятним монетам: у номінації "Краща монета року" - "Колесо життя" (срібло, номінал 10 гривень) - автори ескізів: Володимир Таран, Олександр Харук, Сергій Харук, скульптор - Володимир Дем'яненко, програмне моделювання - Віталій Андріянов.

Також у номінації "Унікальне ідейне рішення" - перемогу розділили: "Колесо життя" та "До 100-річчя подій Української революції 1917 - 1921 років" (нейзильбер, номінал 5 грн) - автори ескізів: Володимир Таран, Олександр Харук, Сергій Харук; скульптори: Володимир Дем'яненко, Володимир Атаманчук.

У номінації "Найкраще художнє рішення" - "Косівський розпис" (срібло, номінал 10 гривень, нейзильбер, номінал 5 гривень) - автори ескізів: Володимир Таран, Олександр Харук, Сергій Харук; скульптор - Володимир Атаманчук. 

Читайте також: У Європарламенті обговорили надання Україні €1 млрд допомоги

Конкурс на кращу монету, що проводиться щорічно з 2005 року, відбувався у два етапи. Перший етап конкурсу тривав з 6 лютого до 3 квітня цього року. Участь у ньому взяло більше п'яти тисяч осіб. Найбільше анкет надійшло в спеціально облаштовані скриньки, які були встановлені в приміщеннях банків-дистриб'юторів НБУ (45%) та у будівлях Національного банку України в регіонах (33%). Також анкети збиралися Асоціацією нумізматів України (16%) і надходили електронною поштою (6%). На другому етапі конкурсу члени спеціально створеної комісії шляхом таємного голосування визначили переможця в кожній номінації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-