У НБУ заявили про пожвавлення споживчого кредитування

У НБУ заявили про пожвавлення споживчого кредитування

Укрінформ
Із початку 2018 року відбувається активізація у напрямку кредитування фізичних осіб, особливо споживчого кредитування. Повільніше зростають темпи іпотечного кредитування та автокредитування.

Про це на брифінгу в Національному банку України сказала заступник голови НБУ Катерина Рожкова, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

«Ми фіксуємо помітну активізацію у напрямку кредитування фізичних осіб, особливо це стосується споживчого кредитування. Для банківського сектору - це один з найприбутковіших видів кредитування. Водночас ми бачимо, що хоч і дуже повільно, але зростають темпи іпотечного кредитування, також з'явились ознаки пожвавлення на ринку кредитування авто», - сказала Рожкова.

Читайте також: У Нацбанку повідомили про рівень зростання ВВП цього року

Вона зазначила, що кредитування корпоративного сектору, хоч і має місце, але воно дуже слабко відновлюється.

«Тут хотілось би сказати, що основна перешкода в більш швидкому відновленні корпоративного кредитування лежить не у вартості ресурсу, і не у відсутності ліквідності, а основна проблема лежить у площині наявних великих юридичних ризиків. Все ще дуже великий тягар непрацюючих активів на балансах банків, і ці проблеми вирішуються вкрай повільно», - додала Рожкова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-