У Нацбанку повідомили про рівень зростання ВВП цього року

У Нацбанку повідомили про рівень зростання ВВП цього року

Укрінформ
У Національному банку розраховують, що зростання економіки цього року сягне 3-3,5%.

Про це на брифінгу у Нацбанку сказав директор департаменту фінансової стабільності НБУ Віталій Ваврищук, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

«За нашими прогнозами, ВВП зросте на 3-3,5% у 2018 році. Ми хотіли б, щоб ці темпи були вищими, особливо зважаючи на суттєве зниження обсягів виробництва у кризовий період. Економіка потребує нових імпульсів, і такими імпульсами могли б бути структурні та інституційні реформи, які закладені в програму співробітництва з Міжнародним валютним  фондом. Тож ми хочемо поновлення цієї програми», - сказав Ваврищук.

Читайте також: НБУ цьогоріч 68 разів надавав правоохоронцям доступ до речей і документів

Він нагадав, що Україні протягом найближчих кількох років належить фінансувати значні обсяги зовнішніх запозичень.

«Хотілось би, щоб рефінансування залучення нових кредитів здійснювалось на вигідних умовах за прийнятною відсотковою ставкою. Для цього теж потрібно поновити співпрацю з Міжнародним валютним фондом та іншими міжнародними фінансовими організаціями», - зауважив Ваврищук і додав, що після прийняття закону про Вищий антикорупційний суд в Україні суттєво зросли шанси на швидке відновлення програми, однак залишаються окремі вимоги, які потрібно виконати.

«Нацбанк сподівається і очікує, що до осені ми увійдемо в програму співпраці з МВФ», - наголосив директор департаменту фінансової стабільності НБУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-