НБУ спростив правила зарубіжних грошових переказів в Україну

НБУ спростив правила зарубіжних грошових переказів в Україну

Укрінформ
Національний банк України вніс зміни в Правила здійснення за межі України та в Україні переказів фізичних осіб за поточними валютними неторговельними операціями та їх виплати в Україні. 

Відповідну постанову Правління НБУ №62 від 7 червня опубліковано на сайті Нацбанку.

"Це створює можливості для застосування безпаперових технологій на ринку фінансових послуг та розширення кола учасників цього ринку, в касах яких може бути виданий переказ із-за кордону", - йдеться в постанові.

Так, переказ, що ініційований платником за межами України в іноземній валюті за допомогою міжнародної платіжної системи, за дорученням ініціатора переказу може бути виплачений фізичній особі / зарахований на поточний рахунок отримувача (фізичної, юридичної особи, фізичної особи-підприємця) у національній валюті (за умови згоди платника щодо курсу перерахунку валют у міжнародній платіжній системі). Це ж правило застосовуватиметься щодо переказів між національним оператором поштового зв’язку та його іноземними контрагентами (операторами поштового зв’язку, що є членами Всесвітнього поштового союзу, або контрагентами, з якими укладений договір про обмін переказами).

Читайте також: НБУ змінив критерії визначення проблемних банків

Банкам та їхнім клієнтам (фізичним особам-резидентам) надається можливість застосовувати сучасні комунікаційні технології Paperless під час переказів іноземної валюти. 

Зокрема, клієнти банків зможуть подавати електронні копії підтверджувальних документів для здійснення переказів іноземної валюти за межі України з поточних рахунків в іноземній валюті. У свою чергу, банки зможуть створювати електронні копії підтверджувальних документів, поданих фізичними особами для здійснення переказу в паперовій формі, для їх подальшого зберігання.

Постанова набирає в чинності з 12 червня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-