Міжнародна морська організація розпочала аудит портів України

Міжнародна морська організація розпочала аудит портів України

Укрінформ
Міжнародна морська організація (ІМО) розпочала 11 червня аудит морської галузі в Україні, метою якого є перевірка відповідності виконання міжнародних зобов'язань у сфері безпеки судноплавства.

Про це повідомляє прес-служба Мінінфраструктури за результатами зустрічі міністра інфраструктури України Володимира Омеляна з аудиторами ІМО.

"Сьогодні, 11 червня 2018 року, в Україні розпочинається аудит, що проводиться Міжнародною морською організацією. Це важливий етап розвитку нашої морської держави та черговий крок до зміцнення відносин між Україною та ІМО", - йдеться у повідомленні. 

Як зазначається, метою аудиту є перевірка відповідності виконання Україною як державою порту, державою прапора та прибережною державою міжнародних зобов’язань у сфері безпеки судноплавства.

Омелян наголосив, що успішне проходження аудиту є важливим не тільки для Міністерства інфраструктури, а й для всього уряду.

"Ми розуміємо, що результат аудиту відіб’ється не тільки на портовій сфері, а й на багатьох суміжних галузях. Міністерство інфраструктури підійшло до процесу підготовки до аудиту із максимальною відповідальністю. Сподіваюсь, що аудит пройде у дружній атмосфері, наші фахівці продемонструють спроможність нашої держави виконувати міжнародні зобов’язання, а аудитори об’єктивно засвідчать, що Україна дійсно є морською державою, що має великий потенціал для розвитку", - заявив урядовець.

Для проходження аудиту ІМО залучаються представники Міністерства інфраструктури, Міністерства аграрної політики та продовольства, Міністерства екології та природних ресурсів, Міністерства охорони здоров’я, Міністерства освіти і науки, Міністерства закордонних справ, Міністерства юстиції, Державної служби з безпеки на транспорті, Державного агентства рибного господарства, а також підприємств, установ, організацій, що належать до сфери управління зазначених центральних органів виконавчої влади, які беруть участь у виконанні Україною зобов'язань, взятих відповідно до обов'язкових інструментів ІМО, стороною яких є Україна.

Читайте також: Китай стане співвласником кількох хорватських морських портів

Як відомо, у 2017 році Україна приєдналася до Міжнародної конвенції про контроль над шкідливими протиобростаючими системами на суднах (International Convention on the Control of Harmful Anti-fouling Systems on Ships) та Міжнародної конвенції про рятування 1989 року (International Convention on Salvage, 1989).

18 травня 2018 року у штаб-квартирі ІМО відбулося підписання Меморандуму про співпрацю між Україною та Міжнародною морською організацією щодо участі в системі аудиту держав - членів цієї організації. 

Фото: сайт Мінінфраструктури

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-