Це

Це "перегин": Гройсман просить переглянути мільйонні премії у Нафтогазі

Укрінформ
Прем’єр-міністр Володимир Гройсман направив офіційного листа до наглядової ради  "Нафтогазу" з проханням переглянути рішення про виплату мільйонних премій працівникам компанії за перемогу у Стокгольмському арбітражі.

Про це він заявив під час години запитань до уряду в парламенті, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"НАК - компанія, яка управляється незалежною наглядовою радою, і це (преміювання — ред.) компетенція не уряду, а незалежної ради. Я теж був і залишаюся занепокоєним таким рішенням, тому я направив офіційного листа у незалежну наглядову раду із тим, щоб вони переглянули своє рішення і поінформували Кабінет міністрів. Я очікую відповіді на це запитання", - сказав глава уряду.

Він підкреслив, що "Нафтогаз" дійсно здобув серйозну перемогу над "Газпромом" в інтересах України, проте наголосив, що політика винагород наразі не на часі.

"Це - перегин", - прокоментував Прем’єр-міністр ситуацію з преміюванням у "Нафтогазі".

Як повідомлялося, 28 лютого Стокгольмський арбітраж задовольнив вимоги НАК "Нафтогаз України" за позовом до російського "Газпрому". НАК домоглася компенсації в сумі $4,63 млрд за недопостачання російським монополістом узгоджених обсягів газу для транзиту.

Читайте також: Нафтогаз підтвердив $40 мільйонів премій за судовий виграш у Газпрому

Пізніше наглядова рада "Нафтогазу" ухвалила рішення щодо виплати 41 працівнику компанії премій у зв’язку з перемогою у Стокгольмському арбітражному суді. Загальний обсяг виплат затверджено на рівні 1% від суми виграшу в арбітражі ($4,6 млрд), він становитиме $46,3 млн. Із цієї суми планується сплатити податок на доходи фізичних осіб та інші збори на суму понад $9 млн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-