Рада ратифікувала угоду з Францією про кредит для закупівлі 55 гелікоптерів

Рада ратифікувала угоду з Францією про кредит для закупівлі 55 гелікоптерів

Укрінформ
Верховна Рада ратифікувала угоду між урядами України та Франції щодо офіційної підтримки у створенні єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту в Україні від 29 травня.

За прийняття відповідного проекту закону №0189 проголосувало 227 депутатів, при мінімально необхідних 226, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Угодою передбачається надання Україні кредиту на суму, що не перевищує 475 млн євро, для закупівлі гелікоптерів в кількості до 55 одиниць та пов’язаних з ними товарів, робіт, послуг для створення єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту.  

Читайте також: Уряд пришвидшує виконавчу владу з проектом адресної монетизації пільг

Державний секретар Міністерства внутрішніх справ  Олексій Тахтай зазначив під час доповіді законопроекту, що міжурядовою угодою визначається державна підтримка Францією у вигляді надання гарантованої казначейської позички. За умовами контракту Україна отримає 55 вертольотів в трьох модифікаціях. Загальна вартість проекту 555 млн євро. На 85% - це кредит Французької республіки для України. Він складається з казначейської позики Уряду Франції та банківського кредиту. «Вартість обслуговування кредиту для України становитиме близько 4 відсотків у рік», - зазначив Тахтай.

Попередня оплата в розмірі 10% та 5% по факту поставки кожної одиниці виплачується Міністерством внутрішніх справ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-