Антидемпінгове мито до феросиліцію з України в ЄС вирішили не застосовувати

Антидемпінгове мито до феросиліцію з України в ЄС вирішили не застосовувати

Укрінформ
Антидемпінгове розслідування щодо імпорту українського феросиліцію до ЄС, що тривало з серпня 2017 року, завершилося відкликання європейськими виробниками своєї скарги. 

 Про це повідомляє Урядовий портал.

"Європейська комісія припинила антидемпінгове розслідування щодо імпорту до ЄС феросиліцію, походженням з України та Єгипту. За його підсумками до української продукції не буде застосовано жодних антидемпінгових мит", - йдеться у відповідному рішенні Єврокомісії, яке було опубліковане в офіційному віснику Європейського Союзу 5 червня 2018 року.

Зазначається, що активна позиція української сторони, аргументація та готовність до професійного діалогу створили підгрунтя для відкликання виробниками ЄС скарги, на підставі якої проводилося розслідування. Це є позитивним сигналом для подальшого розширення ринків збуту української продукції.

"Завершення антидемпінгового розслідування та незастосування мит до такого виду продукції є перемогою українського бізнесу та профільної асоціації. Водночас, уряд буде і надалі брати активну участь та надавати підтримку українському бізнесу, продовжувати діалог з Єврокомісією і працювати з національною індустрією із забезпечення доступу української продукції на ринок ЄС”, - зазначила Наталія Микольська, заступник міністра економічного розвитку і торгівлі - торговий представник України.

Читайте також: Мита на алюміній та сталь: Україна почала переговори зі США

Як повідомлялося, 2 серпня 2017 року в Офіційному виданні Європейського Союзу було опубліковано повідомлення №2017/С251/04 про порушення антидемпінгового розслідування щодо імпорту до ЄС феросиліцію, походженням з Єгипту та України. Розслідування було розпочате на підставі скарги, поданої 19 червня 2017 р. Європейською асоціацією виробників феросплавів (Euroalliages), що представляє інтереси виробників феросиліцію, зокрема, Ferropem, Ferroatlantica SL, OFZ та Huta Laziska SA. Йшлося про товар, що класифікується за кодами товарної номенклатури ЄС (CN) 7202 21 00, 7202 29 10 та 7202 29 90. 

У 2017 році до країн ЄС було експортовано українського феросиліцію на суму 54,7 млн дол., у першому кварталі 2018 році - на 11,7 млн дол.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-