Передумов для підвищення

Передумов для підвищення "мінімалки" немає – Данилюк

Укрінформ
Міністр фінансів України Олександр Данилюк зауважив, що підвищення мінімальної зарплатні з квітня 2018 року обійшлось би державному бюджету мінімум в 13 млрд гривень.

Про це він сказав в інтерв'ю «Економічній правді».

«Підвищення «мінімалки» - це додаткові видатки. Ми прораховували декілька варіантів, скільки це може коштувати. Підвищення «мінімалки» з квітня обійшлося б держбюджету мінімум в 13 млрд гривень. І це мінімальна сума, яка потрібна тільки на підвищення «мінімалки» - без урахування підвищення посадового окладу працівника і тарифного розгляду єдиної тарифної системи», - сказав Данилюк.

Він зазначив, що якщо врахувати підвищення тарифного розгляду у співвідношенні до мінімальної зарплати, була б додаткова потреба у витратах на 2018 рік у 30 млрд гривень.

«Перше півріччя закінчується вже через місяць. Зараз потрібно думати про Антикорупційний Суд, а не займатися популізмом», - наголосив Данилюк.

Читайте також: Данилюк розповів як електронний реєстр ПДВ вплинув на його відшкодування

Як повідомлялось, з 1 січня 2018 року уряд збільшив мінімальну зарплату в Україні до 3723 гривень. На початку січня 2018 року у Мінсоцполітики заявили, що підвищення мінімального рівня зарплати до 4200 гривень можливе вже цьогоріч.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-