Мінфін пропонує спростити використання касових апаратів

Мінфін пропонує спростити використання касових апаратів

Укрінформ
Міністерство фінансів України напрацювало рішення, які спрощують використання касових апаратів (РРО), та ініціює пілотний проект реєстрації та експлуатації новітніх моделей. 

Проекти відповідних нормативних актів будуть винесені на затвердження Кабінету міністрів наступного тижня, повідомляє прес-служба Мінфіну. 

"Відповідні проекти актів було схвалено Урядовим комітетом 31 травня та будуть винесені на затвердження Уряду наступного тижня", - зазначили в Міністерстві фінансів. 

Зокрема, у рамках пілотного проекту реєстрації та експлуатації новітніх моделей пропонується дозволити для реєстрації розрахунків використовувати мобільні телефони, планшети, ноутбуки та інші засоби комунікації. 

"Пілотний проект дозволить: дослідити інноваційні розробки у сфері реєстрації розрахункових операцій (РРО); дослідити застосування новітніх моделей РРО; розширити перелік наявних моделей та функцій, що зможе демонополізувати ринок РРО; спростити умови для використання РРО, зменшити витрати на їх придбання; стимулювати підприємців до застосування РРО", - пояснили в Мінфіні.

Окрім того, напрацьовано проект постанови «Про внесення змін до Порядку технічного обслуговування та ремонту реєстраторів розрахункових операцій». 

Цим проектом пропонується: 

- запровадити механізм обміну інформацією в електронному вигляді при введенні в експлуатацію, технічному обслуговуванні та ремонті РРО через центри сервісного обслуговування; 

- удосконалити порядок технічного обслуговування та ремонту реєстраторів розрахункових операцій, що створить передумови для врегулювання взаємовідносин між підприємцями і центрами сервісного обслуговування; 

- покращити процес обміну інформацією між територіальними органами ДФС і центрами сервісного обслуговування при введенні РРО в експлуатацію та подальшому їх обслуговуванні.

Читайте також: Данилюк розповів як електронний реєстр ПДВ вплинув на його відшкодування

Мінфін також напрацював проект наказу, що спрощує реєстрацію РРО та порядок введення в експлуатацію. Зокрема, пропонується запровадити ведення книги обліку розрахункових операцій (КОРО) в електронному вигляді, що звільнить підприємців від щоденного вклеювання фіскальних звітних чеків. 

"Це тимчасовий, але дієвий крок", наголосили в міністерстві, додавши, що остаточно скасувати необхідність ведення книги планується шляхом прийняття змін до закону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-