НБУ розширить можливості національної системи електронної ідентифікації BankID

НБУ розширить можливості національної системи електронної ідентифікації BankID

Укрінформ
У Національному банку розширюють можливості національної системи BankID.

Про це повідомляє прес-служба НБУ. 

«Національний банк пропонує розширити можливості використання дистанційної ідентифікації для отримання клієнтами банків: адміністративних, банківських, комерційних та інших послуг», - йдеться в повідомленні НБУ

З цією метою Національний банк розробив проект постанови, якою затверджуватимуться необхідні зміни до чинного Положення про Єдину національну систему електронної дистанційної ідентифікації фізичних і юридичних осіб BankID Національного банку України. Розроблення цього документа спрямоване на розвиток банківських технологій та моделі дистанційної ідентифікації суб'єктів звернення для отримання ними адміністративних, банківських, комерційних та інших послуг, визначення порядку взаємодії банків з системою BankID Національного банку та суб'єктами надання послуг, встановлення умов та порядку підключення, зупинення використання та відключення абонентів від системи, а також порядку взаємодії між абонентами системи BankID Національного банку.

Читайте також: Міжнародні резерви України зросли до $18,4 мільярда

Оновлення нормативної бази щодо функціонування системи BankID Національного банку зумовлене: необхідністю детального врегулювання взаємовідносин між банками України та Національним банком під час проведення дистанційної ідентифікації суб'єктів звернення з метою отримання ними послуг, розширенням можливостей для дистанційної ідентифікації та оновленням вимог до захисту інформації в системі BankID Національного банку.

Національний банк у 2015 році започаткував проект BankID - Єдиної національної системи електронної дистанційної ідентифікації фізичних і юридичних осіб. Упровадження системи спрямоване на створення можливості здійснення банками України електронної дистанційної ідентифікації клієнтів та надання громадянам України дистанційного доступу до багатьох державних та адміністративних послуг.

На сьогодні Національний банк є власником системи та регулює відносини між абонентами-учасниками системи. Це дає можливість зробити систему загальнонаціональною та рівнонаближеною до всіх зацікавлених банків, державних органів та компаній.

Підключення до системи BankID Національного банку для українських банків, державних установ та комерційних компаній - безкоштовне.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-