Міжнародні резерви України зросли до $18,4 мільярда

Міжнародні резерви України зросли до $18,4 мільярда

Укрінформ
Після дефіциту поточного рахунку у березні, у квітні платіжний баланс України повернувся до додатних значень і становив $175 млн порівняно з попереднім місяцем.

Про це повідомляє Національний банк України.

"У квітні поточний рахунок повернувся до додатних значень ($175 млн) порівняно з дефіцитом у березні ($628 млн), завдяки звуженню дефіциту торгівлі товарами та нижчим виплатам з обслуговування державного боргу. Водночас квітневий профіцит поточного рахунку був практично на рівні відповідного місяця минулого року", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у квітні чистий приплив капіталу за фінансовим рахунком зменшився до $119 млн. Чисті зобов’язання державного сектору перед зовнішнім світом скоротилися на $121 млн переважно через погашення гривневих ОВДП у власності нерезидентів. Натомість тривав приплив капіталу до реального сектору, забезпечений, зокрема, успішним розміщенням єврооблігацій одним з провідних українських мобільних операторів.

Читайте також: НБУ обіцяє валютну лібералізацію після ухвалення відповідного закону

Чисті надходження прямих іноземних інвестицій залишилися на рівні попереднього місяця ($98 млн) та практично повністю були спрямовані до реального сектору економіки. За чотири місяці 2018 року чисті надходження прямих іноземних інвестицій становили $394 млн.

У квітні платіжний баланс зведено з профіцитом на рівні $290 млн. Завдяки цьому міжнародні резерви за місяць зросли на 1,3% до $18,4 млрд станом на кінець квітня, що забезпечувало 3,3 місяця імпорту майбутнього періоду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-