Запорізькі енергетики пікетують завод Фірташа через 639 мільйонів боргу

Запорізькі енергетики пікетують завод Фірташа через 639 мільйонів боргу

Укрінформ
Робітники ПАТ «Запоріжжяобленерго» пікетують ТОВ «Запорізький титано-магнієвий комбінат», частка якого належить бізнесмену Дмитру Фірташу.  Вони вимагають від нього сплатити борг в розмірі 639 млн грн.

Про це з місця події повідомляє кореспондент Укрінформу. 

“Станом на 1 травня заборгованість ТОВ «ЗТМК» перед ПАТ «Запоріжжяобленерго» становить 639 млн грн. Це найбільший боржник. При цьому весь борг ПАТ «Запоріжжяобленерго» перед ДП «Енергоринок», через який до енергокомпанії застосовується нульовий алгоритм, що позбавляє її засобів навіть для виплати заробітної плати, на ту ж дату становить 937 млн грн”,  - наголосила голова обласної профспілкової організації Олена Ковальчук. 

Читайте також: Облгази Фірташа нарощують борг Укртрансгазу

Наразі підприємство накопичило борги з виплати заробітної плати перед своїми працівниками у сумі 304 млн грн. 

“Є 8 судових справ. «ЗТМК» не хоче віддавати борг. Маємо надію, що віддасть у судовому порядку. Понад 1600 працівників Обленерго вже звільнилось. Технічний стан мереж — результат несплати боргу «ЗТМК». Відключити електроенергію підприємству ми не можемо, адже у підприємства є екологічна броня. Зараз проводиться експертиза, яка дасть відповідь на питання, до якого рівня ми можемо знизити енергопостачання”, - підкреслила  Ковальчук. Мітингувальники говорять, що готові на відчайдушні міри, зокрема, розбивати намети під НКРЕКУ. Запевняють, що будуть жити у наметах до тих пір, поки національний регулятор не збереться і не розгляне питання реструктуризації боргу «Запоріжжяобленерго» перед ДП «Енергоринок». 

Окрім того, борги за електроенергію має ДП «Кремнійполімер».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-