Україна почала стягнення $2,6 мільярда боргу з Газпрому в країнах Європи

Україна почала стягнення $2,6 мільярда боргу з Газпрому в країнах Європи

Укрінформ
У середу розпочато процес обтяження акцій та інших активів "Газпрому" у Швейцарії, Великій Британії, Нідерландах з метою примусового виконання рішення Стокгольмського арбітражу й стягнення з російського газового монополіста $2,6 млрд.

Про це заявив Президент Петро Порошенко на зустрічі з головою правління "Нафтогаз України" Андрієм Коболєвим.

"Процес примусового виконання стягнення 2,6 млрд доларів з "Газпрому" перейшов в практичну площину – сьогодні було розпочато обтяження акцій та інших активів "Газпрому" в країнах Європи, зокрема в Швейцарії, Великій Британії, Нідерландах", - зауважив Порошенко.

Водночас Президент дав вказівку не зупинятися на цих трьох країнах й докласти максимум зусиль для того, щоб забезпечити виконання надходження виграних у Стокгольмському арбітражу коштів до України.

"Мова повинна йти і про активи, не виключаю, що включно з акціями "Північного потоку", "Північного потоку-2" і грошових коштів, які мають високу ліквідність і швидко забезпечать виконання рішень", - підкреслив глава держави.

Читайте також: Нафтогаз підтвердив $40 мільйонів премій за судовий виграш у Газпрому

Як повідомлялося раніше, 28 лютого Стокгольмський арбітраж задовольнив вимоги Нафтогазу за позовом до "Газпрому". НАК домоглася компенсації в сумі $4,63 млрд за недопостачання російським монополістом узгоджених обсягів газу для транзиту. "Газпром" повинен сплатити $2,56 млрд на користь "Нафтогазу".

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-