Нафта дешевшає через можливе пом'якшення умов угоди ОПЕК+

Нафта дешевшає через можливе пом'якшення умов угоди ОПЕК+

Укрінформ
Ціни на нафту знижуються в п'ятницю, інвестори реагують на заяви міністрів енергетики Саудівської Аравії і Росії про можливе пом'якшення умов угоди про обмеження видобутку цієї сировини.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com. 

Вартість бареля липневої нафти Brent склала $ 78,60 (-0,24%). Барель липневої нафти WTI торгувався по $ 70,59 (-0,17%). Попередні торги по стандартам завершилися на рівні $ 78,79 і $ 70,71 відповідно.

Спред між європейським і північноамериканським еталонами досяг $ 8/бар., що робить привабливими експортно-імпортні операції з WTI.

«Ціни на нафту зараз трохи дрейфують», - сказав Грег МакКенна, головний ринковий стратег ф'ючерсної брокерської фірми AxiTrader. Це пов'язано з тим, що ОПЕК і Росія «просуваються до прийняття рішення про збільшення нафтовидобутку на червневій зустрічі у Відні», - вважає експерт.

Раніше в п'ятницю в інтерв'ю агентству Блумберг міністр енергетики Саудівської Аравії Халід аль-Фаліх заявив, що умови угоди по скороченню видобутку нафти можуть бути пом'якшені, проте рішення ще не прийнято. Міністр енергетики РФ Олександр Новак також підтвердив, що країни ОПЕК+ обговорять пом'якшення умов в червні.

За словами аль-Фаліха, Саудівська Аравія і Росія планують провести ще принаймні дві зустрічі до переговорів у червні у Відні. Він також зазначив, що країни поділяють спільне занепокоєння країн-споживачів сировини і їх побоювання з приводу можливих перебоїв в поставках.

Читайте також: Нафтогаз дасть столиці газ, коли назвуть "відповідального" за борги Київенерго

На думку головного стратега Axi Trader Грега МакКенна (Greg McKenna), яку наводить агентство Рейтер, зараз динаміка цін на нафту визначається тим фактом, що ОПЕК і Росія наближаються до того, щоб на червневій зустрічі вирішити наростити видобуток нафти.

Станом на 09:45 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 78,48 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 78,82 долара за барель, що на 3 центи вище за рівень закриття торгів ($ 78,79).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-