Санкції США проти Ірану не вплинуть на економіку України - НБУ

Санкції США проти Ірану не вплинуть на економіку України - НБУ

Укрінформ
Поновлення санкцій США проти Ірану матиме доволі нейтральний вплив на економіку України.

Про це під час брифінгу сказав заступник голови Національного банку Дмитро Сологуб, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми оцінюємо цей фактор не як сам по собі, а з ситуації, яка розгортається в глобальному масштабі. Наразі ми не змінювали макроекономічний прогноз, ми оцінювали ризики, і вже в липні, коли ми будемо презентувати прогноз, будуть більш уточнені оцінки", - сказав Сологуб.

Він зазначив, що виходячи з минулих практик подібних рішень, то для України такий ефект рішень досить нейтральний.

Читайте також: США ввели санкції проти іранських високопосадовців

"Україна завжди в нейтральній категорії, тому що зі зростанням ціни на нафту зростають і інші ціни на сировинні товари, це і продовольчі товари, і ціна на метали. Тому наразі ми бачимо, що ефект достатньо нейтральний", - зауважив Сологуб.

Як повідомлялося, президент США Дональд Трамп 8 травня оголосив, що його країна вийде з ядерної угоди з Іраном. Відповідний меморандум він підписав у Білому домі. Трамп заявив про "безсумнівні докази" того, що Іран, всупереч своїм обіцянкам, продовжує розробляти ядерну зброю. Європейські країни, в тому числі Франція, Німеччина і Велика Британія розкритикували рішення США. Президент США також заявив, що будь-яка країна, яка допомагатиме Ірану в реалізації ядерної програми, також "може потрапити під санкції Сполучених Штатів". 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-