Президент призначив членом Ради Нацбанку Олександра Петрика

Президент призначив членом Ради Нацбанку Олександра Петрика

Укрінформ
Президент Петро Порошенко призначив професора кафедри банківської справи Університету банківської справи Олександра Петрика членом Ради Національного банку строком на чотири роки.

Відповідний указ опублікований на сайті глави держави. 

“Призначити членом Ради Національного банку України Петрика Олександра Івановича - зі строком повноважень чотири роки”, - ідеться в документі.

Як зазначили у НБУ, таким чином, глава держави призначив усіх чотирьох членів Ради Національного банку за своєю квотою.

Олександр Петрик - професор, заслужений економіст України. У 1976 році він закінчив Донецький державний університет за спеціальністю "Прикладна математика"; а у 2009 році - Львівський інститут банківської справи Університету банківської справи за спеціальністю "Банківська справа". У 1984 р. здобув науковий ступінь кандидата фізико-математичних наук, а в 2009 р. - доктора економічних наук. Був науковим співробітником Київського науково-дослідного інституту гідроприладів та Київського політехнічного інституту.

Із 1991 до 2013 року Петрик працював у Національному банку, де обіймав різні посади - від завідувача сектору до директора Генерального економічного департаменту - члена Правління НБУ.

Із 2013 до 2017 року він обіймав посаду заступника виконавчого директора від України при штаб-квартирі Міжнародного валютного фонду у Вашингтоні (США).

Вільно володіє англійською мовою.

Читайте також: Рада збирається зобов'язати банки приймати дострокову сплату кредитів

Відповідно до Конституції України основними завданнями Ради Національного банку є розроблення Основних засад грошово-кредитної політики та здійснення контролю за проведенням грошово-кредитної політики.

Рада НБУ здійснює нагляд за системою внутрішнього контролю Національного банку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-