Нафта дорожчає на тлі послаблення напруженості в торгових стосунках США і Китаю

Нафта дорожчає на тлі послаблення напруженості в торгових стосунках США і Китаю

Укрінформ
Ціни на нафту в понеділок ростуть, інвестори відіграють повідомлення про послаблення напруженості в торгових стосунках США і Китаю.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість липневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent збільшилася на 0,7%, до 79,06 долара за барель, липневих ф'ючерсів на нафту марки WTI — на 0,69%, до 71,86 долара за барель.

Інвестори позитивно відреагували на повідомлення про позитив при обговоренні проблем торгових стосунків США і Китаю. Міністр фінансів США Стівен Мнучін у неділю підтвердив призупинення введення взаємних торгових мит і відмітив значний прогрес в переговорах з питань торгівлі. Крім того, за його словами, Китай зобов'язався понизити мита "на багато товарів".

У Вашингтоні 17 і 18 травня пройшли консультації між торговими делегаціями США і Китаю. За підсумками прийнятої спільної заяви сторони домовилися зробити ефективні заходи для скорочення дефіциту торгового балансу США відносно Китаю, наростивши експорт товарів і послуг в республіку. Зокрема, сторони домовилися "значно збільшити експорт сільськогосподарських товарів і енергетики".

Читайте також: Бензин А-95 на Київщині подорожчав на 7 копійок

Деескалація торгової суперечки станеться через деякий час завдяки переговорам, вважають аналітики банку Morgan Stanley. "Обидві сторони планують працювати над реалізацією закупівель в сільському господарстві і енергетиці і продовжувати переговори про торгівлю... найближчими місяцями", — цитує агентство Рейтер.

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 79,15 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 78,98 долара за барель, що на 47 цента вище за рівень закриття торгів ($78, 51).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-