Нинішні системи моніторингу скоротили ухилення від сплати ПДВ до 0,9% - ДФС

Нинішні системи моніторингу скоротили ухилення від сплати ПДВ до 0,9% - ДФС

Укрінформ
Введення в дію системи автоматизованого контролю господарських операцій, системи моніторингу та аналізу ризиків, скоротило формування ПДВ по ризикових угодах до 0,9%.

Про це повідомляє прес-служба ДФС.

«У результаті із запровадженням системи електронного адміністрування ПДВ обсяги ухилення від оподаткування скоротилися до 17%, а після введення в дію системи автоматизованого контролю господарських операцій (система моніторингу та аналізу ризиків), яка унеможливила формування ПДВ по ризикових угодах - до 0,9%», - йдеться в повідомленні ДФС.

За словами керівника ДФС Мирослава Продана, процес адміністрування ПДВ та контроль за формуванням податкових зобов'язань та сплатою цього податку повністю автоматизовані. Завдяки зниженню обсягів ухилення від сплати податку стало можливим впровадження Електронного відшкодування ПДВ. Його перевагами стало скасування ручного режиму повернення податку, повна автоматизація процесу.

«Відкритий та прозорий реєстр дає можливість як бізнесу, так і громадськості відслідковувати абсолютно всі етапи проходження заявки на відшкодування: від подачі заявки до отримання коштів», - зауважив Продан. Крім того, нова система дала можливість ліквідувати корупційні ризики, адже реформування всієї системи адміністрування ПДВ поставила всіх учасників бізнес-процесів у рівні умови, підвищила довіру платників до податкових органів.

Читайте також: Демченко: Податкові в районах Києва реорганізують у фронт-офіси фіскальної служби

Як відомо, з 1 липня 2017 року в повноцінному режимі запрацювала система моніторингу оцінки ризиків. Алгоритм моніторингу податкових накладних на «ризиковість» затверджений Міністерством фінансів України (наказ МФУ від 13.06.2017 №567), визначені критерії такої оцінки, механізм та умови зупинення, а також конкретна інформація, в тому числі надана платником, що підлягає аналізу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-