НБУ оцінить корупційні ризики власної діяльності

НБУ оцінить корупційні ризики власної діяльності

Укрінформ
У Національному банку здійснюють планові заходи з питань запобігання корупції.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.  

«Національний банк на виконання українського законодавства та у рамках підготовки оновленої антикорупційної програми проводить періодичну оцінку корупційних ризиків у власній діяльності. Про це йдеться у рішенні Правління Національного банку України від 7 травня 2018 №260-рш «Про проведення оцінки корупційних ризиків у діяльності Національного банку України», - інформує регулятор.

Необхідність проведення такої оцінки передбачена Законом України «Про запобігання корупції» та нормативно-правовими актами Національного агентства з питань запобігання корупції.

Читайте також: Нацбанк підвищив гривню до 26,22

За її результатами планується актуалізувати опис ідентифікованих корупційних ризиків під час виконання підрозділами Національного банку України своїх функцій та завдань; чинників корупційних ризиків та підготувати пропозиції до заходів із усунення або мінімізації рівня виявлених корупційних ризиків у діяльності Національного банку України.

З урахуванням проведеної оцінки незабаром  відбудеться оновлення антикорупційної програми Національного банку, метою виконання якої є удосконалення системи запобігання та протидії корупції, забезпечення дотримання вимог антикорупційного законодавства у Національному банку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-