У квітні українці купили понад 13 тисяч легкових авто, половина з них - вживані

У квітні українці купили понад 13 тисяч легкових авто, половина з них - вживані

Укрінформ
У квітні 2018 року первинну реєстрацію в Україні пройшли 13,3 тис. легкових автомобілів, з них 6,8 тис. нових і 6,5 тис. таких, що були у використанні. 

Про це повідомляє асоціація "Укравтопром". 

"У сегменті нових автомобілів приріст первинного ринку становить всього 5%, а автомобілів з пробігом було поставлено на облік на 44% більше, ніж за квітень минулого року", - йдеться у повідомленні.

У профільній асоціації зазначили, що активному поповненню національного автопарку іномарками з історією сприяє дія знижених акцизів на імпорт легкових автомобілів, що були в експлуатації, під які цьогоріч підпадають машини віком до 8 років.

Найбільша кількість імпортного секонд-хенду припадає на автомобілі Volkswagen. У квітні українську прописку отримали 1004 машини цієї німецької марки. У результаті, частка машин з пробігом у загальному обсязі квітневих первинних реєстрацій автомобілів Volkswagen становить 62%.

На другій позиції Renault з результатом 888 б/в авто. Це на 31% більше, ніж реалізація нових Renault в Україні в тому ж місяці.

Автомобілі з пробігом марки Skoda отримали 592 українських реєстраційних документи, що на 54% більше, ніж нові шкодівські авто.

Вживані автомобілі Ford були зареєстровані в кількості 485 шт. - дві третини від загальної кількості квітневих продажів в Україні.

Замикає п'ятірку лідерів Opel. Перевагу віковим Opel віддали 349 українців проти 16, які обрали нові машини цієї марки.

Читайте також: Квітневий попит на нові легкові авто в Україні зріс на 6 відсотків - експерти

Всього за період з січня по квітень український парк поповнився на 25,2 тис. вживаних легкових автомобілів, що на 85% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-