За минулий рік українці задекларували понад 57 мільярдів доходів - ДФС

За минулий рік українці задекларували понад 57 мільярдів доходів - ДФС

Укрінформ
Громадяни задекларували 57,5 млрд грн доходу, отриманого у 2017 році.

Про це повідомляє прес-служба ДФС.

«Загальна сума задекларованого платниками податків доходу склала 57,5 млрд грн. Це на 13%, або на 6,7 млрд грн більше відповідного періоду минулого року. До сплати задекларовано 2,1 млрд грн податку на доходи фізичних осіб та 259,8 млн грн військового збору. Це відповідно на 28% та 15% перевищує показники відповідного періоду минулого року», - зазначив в.о. голови ДФС Мирослав Продан.

Найбільша загальна сума доходів задекларована платниками податків м. Києва - 22,4 млрд грн, Київської - 3,8 млрд грн, Харківської - 3,6 млрд грн, Дніпропетровської - 3,5 млрд грн, Одеської - 2,6 млрд грн, Львівської - 2,4 млрд грн та Запорізької - 2,2 млрд грн областей.

Читайте також: АЗС оштрафували на 835 мільйонів через несплату податків

Очільник ДФС також розповів, що порівняно з минулим роком збільшилась і кількість платників, які задекларували до сплати в бюджет понад 10 млн грн. У 2018 році такі суми задекларували 12 осіб, а у минулому році - 7. Свої податкові зобов'язання згадані особи визначали по доходах, джерело виплати яких є іноземним, а також по доходах від здійснення операцій з інвестиційними активами, інших доходах. Рекордну суму податкових зобов'язань - понад 120 млн грн - визначено до сплати мешканцем м. Києва.

Окрім цього, 3 мешканці м. Києва та Київської області задекларували до сплати податкові зобов'язання в розмірі від 50 млн грн до 100 млн грн, а 8 мешканців  м. Києва та Запорізької області - від 10 млн грн до 50 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-