Реформа допоможе знайти професіоналів для управління підприємствами - Кабмін

Реформа допоможе знайти професіоналів для управління підприємствами - Кабмін

Укрінформ
Реформа з приватизації дасть змогу зробити так, щоб державними компаніями управляли справжні професіонали, а не чиновники з міністерств.

Про це сказав міністр Кабінету міністрів України Олександр Саєнко, відкриваючи захід у рамках тижня “Відкритий Уряд”, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми розпочинаємо велику реформу з приватизації, прийняли новий закон, створили новий Номінаційний комітет і зараз будемо пропонувати новий професійний менеджмент спільно з нашими міжнародними партнерами. Вважаю, що дуже неправильно, коли чиновник чи міністерство управляють цими сотнями підприємств, розглядають їхні фінансові плани, коли вони не дуже в цьому розбираються і взагалі це не їх завдання. І це великий корупційний ризик, коли якийсь клерк управляє колосальним підприємством та генерує мільйонні збитки для держави”, - сказав Саєнко.

За його словами, уряд намагається зробити все можливе задля того, щоб позбавити чиновників, державні інституції можливості зробити якісь корупційні кроки. В тому числі з цією метою скасовуються надмірна зарегульованість, ухвалюються нові норми , запроваджуються нові адміністративні послуги, аби не  ходити по кабінетах.

Читайте також: Оренда держмайна: ФДМУ виконав майже половину річного плану з надходжень

Як повідомляв Укрінформ, на початку квітня Кабінет міністрів прийняв рішення про утворення і затвердження складу нового Номінаційного комітету з відбору керівників держпідприємств. До складу комітету з призначення увійшли: міністр Кабінету міністрів Олександр Саєнко, перший заступник голови МЕРТ Максим Нефьодов, перший заступник міністра фінансів Оксана Маркарова, представник відповідного органу управління та, за згодою, чотири незалежних експерти з правом дорадчого голосу: Шевкі Аджунер (голова Представництва ЄБРР в Україні), Йоста Люнгман (представник МВФ), Джейсон Бретт Пеллмар (Регіональний менеджер МФК в Білорусі, Молдові та Україні), Альгірдас Шемета (Бізнес-омбудсмен).

Головою Комітету з призначення керівників особливо важливих для економіки державних підприємств (Номінаційний комітет) став голова Представництва ЄБРР в Україні Шевкі Аджунер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-