У Нафтогазі вимогу Нацкомісії щодо лічильників газу назвали необгрунтованою

У Нафтогазі вимогу Нацкомісії щодо лічильників газу назвали необгрунтованою

Укрінформ
Вимога закріплена постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

Про це на своїй сторінці у Facebook заявив заступник керівника департаменту енергоефективності Нафтогазу Олексій Хабатюк, коментуючи закінчення терміну, встановленого постановою НКРЕКП, після якого всі непобутові споживачі газу мають обладнати свої лічильники засобами дистанційної передачі даних. 

"За 21 день спливає термін, коли ВСІ непобутові споживачі газу мають обладнати свої лічильники засобами дистанційної передачі даних. Так вимагає постанова НКРЕКП від 30.09.2015 №2494. При цьому на сьогодні без таких засобів залишилась найбільша група малих непобутових споживачів. Це в основному дрібні підприємці - кафе, малі офісні приміщення та подібні, які споживають до 10 тис. м куб на рік. За оцінками, 80 тисяч малих підприємців будуть змушені витратити 1-2 млрд грн на виконання цієї вимоги", - зазначив представник Нафтогазу

За словами Хабатюка, на сьогодні облгази вже розсилають листи таким споживачам, що в разі невстановлення таких засобів буде відключено газ. 

"І формально вони праві, бо цього вимагає Кодекс ГРМ, але проблема в необгрунтованості самої вимоги. НКРЕКП посилається на те, що наявність таких засобів обов'язкова умова запровадження добового балансування на ринку газу і без них ніяк і це європейська практика. Але це неправда! В регламенті 312/2014 немає такої вимоги, а такі споживачі не потребують цих засобів і можуть бути віднесені до споживачів відбори/споживання/подач яких не вимірюється щодобово", - зазначив він. 

Читайте також: Нафтогаз цьогоріч забезпечив 19% надходжень держбюджету

На думку представника "Нафтогазу", ініціатива НКРЕКП не дає жодного практичного зиску, окрім фінансового навантаження на бізнес,

"Для чого витрачати мільярди гривень на те, що не потрібно? Хто в цьому зацікавлений?  Тому ця вимога має бути скасована, як не необхідна, непропорційна та економічно недоцільна! На жаль, той хто мав почути офіційно - НКРЕКП, не почув", - підкреслив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-