НБУ вдосконалив умови розрахунку розміру кредитного ризику

НБУ вдосконалив умови розрахунку розміру кредитного ризику

Укрінформ
Національний банк України удосконалив вимоги до врахування забезпечення під час розрахунку розміру кредитного ризику.

Про це повідомляє прес-служба НБУ. 

«Національний банк України, з урахуванням результатів проведеної разом із Фондом державного майна України (ФДМУ) спільної роботи щодо спрощення доступу банків до інформації ФДМУ про діяльність суб'єктів оціночної діяльності, які здійснюють оцінку заставного майна банків, вніс зміни до Положення про визначення банками України розміру кредитного ризику, затвердженого постановою Правління НБУ № 351 від 30 червня 2016 року», - йдеться в повідомленні.

Відтак, банкам для отримання такої інформації не потрібно звертатися із запитами до ФДМУ, а достатньо скористатися даними,  оприлюдненими на офіційному веб-сайті Фонду. Крім того, Національний банк встановив періодичність отримання та строки врахування банками  інформації ФДМУ під час розрахунку розміру кредитного ризику.

Читайте також: Деякі українські банки потребують докапіталізації - Fitch

Відповідні зміни були внесені постановою Правління Національного банку України № 49 від 03 травня 2018 року «Про затвердження змін до Положення про визначення банками України розміру кредитного ризику за активними банківськими операціями», яка набуває чинності з 05 травня 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-