Нацбанк змінив вимоги до планування інспекційних перевірок банків

Нацбанк змінив вимоги до планування інспекційних перевірок банків

Укрінформ
У Національному банку плануватимуть інспекційні перевірки банків на підставі ризик-орієнтованого підходу.

Про це повідомляє прес-служба НБУ. 

"Національний банк змінив вимоги до планування інспекційних перевірок банків та інших осіб, які охоплюються його наглядовою діяльністю, з урахуванням настанов Європейського банківського органу щодо організації єдиної процедури та методології процесу наглядових перевірок та оцінки (Supervisory Review and Evaluation process, SREP)", - йдеться у повідомленні НБУ.

Відтак, періодичність проведення регулятором інспекційних перевірок залежатиме від величини банку (його значення для системи) і його ризиків.

Читайте також: У квітні НБУ купив $226 мільйонів за допомогою функціоналу Matching

Зокрема, банки та інші особи, які охоплюються наглядовою діяльністю НБУ, перевірятимуться відповідно до затвердженого Правлінням НБУ плану інспекційних перевірок, складеного на підставі ризик-орієнтованого підходу з урахуванням проведеної регулятором оцінки банків під час здійснення безвиїзного банківського нагляду. Зазначені зміни внесені до Положення про організацію та проведення інспекційних перевірок постановою Правління Національного банку України від 2 травня 2018 року № 47 "Про внесення зміни до Положення про організацію та проведення інспекційних перевірок", яка набирає чинності з 4 травня 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-