Омелян ініціював звільнення керівника Укртрансбезпеки

Омелян ініціював звільнення керівника Укртрансбезпеки

Укрінформ
Міністр інфраструктури України Володимир Омелян ініціював звільнення керівника Укртрансбезпеки.

Про це він сказав під час брифінгу у Миколаєві 2 травня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я ініціював звільнення керівника Укртрасбезпеки, бо вважаю, що він є однією з причин неефективної роботи відомства. Я не задоволений в цілому роботою Укртрансбезпеки. Для мене зараз ключове питання - знайти гідного керівника на рівні національному, і це буде його персональна відповідальність за кадрові призначення на місцях", - сказав Омелян.

За його словами, наразі склалася така ситуація, що працівників Укртрансбезпеки не вистачає, тому не всі габаритно-вагові комплекси (ГВК) на дорогах України працюють. Зараз прийнята відповідна урядова постанова, яка передбачає можливість залучення для роботи на габаритно-вагових комплексах працівників громадськості та місцевої влади.

"Тобто наразі на ГВК може працювати один інспектор та один представник громадськості. Це дасть можливість залучити до роботи більшу кількість ГВК. Найближчим часом буде прийнято рішення про підвищення загальної чисельності працівників Укртрансбезпеки. Адже для нас дуже важливо, щоб ГВК працювали. Бо скільки ми не ремонтуватимемо доріг, якщо не буде вагового контролю, то ефективність нашої роботи буде низькою. Ми також закуповуватимемо автоматичні системи зважування", - сказав міністр.

Читайте також: Відсторонений голова Укртрансбезпеки заявив, що не боїться службового розслідування

Він нагадав, що звернувся до Верховної Ради з проханням ухвалити жорсткий закон з приводу врегулювання ситуації з перезавантаженням на дорогах. Тобто, щоб відповідальність була не тільки у перевізників, а й у власників вантажів та тих, хто їх відправляє.

Як уже повідомляв Укрінформ, Міністерство інфраструктури України закупило 78 мобільних габаритно-вагових комплексів і обіцяє значно посилити заходи вагового контролю на дорогах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-