Президент: Новий конфайнмент на ЧАЕС обійдеться в 1,6 мільярда євро

Президент: Новий конфайнмент на ЧАЕС обійдеться в 1,6 мільярда євро

Укрінформ
На будівництво нового безпечного конфайнменту над четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС буде витрачено близько 1 млрд 600 млн євро.

Про це заявив Президент Петро Порошенко під час наради з питань удосконалення державної політики щодо відродження територій, що зазнали радіоактивного забруднення, та соціального захисту постраждалих осіб внаслідок Чорнобильської катастрофи, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“На сьогоднішній день конфайнмент коштує 1 млрд 420 млн євро, а з урахуванням усіх робіт бюджет складає майже 1 млрд 600 млн євро”, - зазначив він і підкреслив, що це “ціна за безпеку поколінь українців”.

Порошенко також наголосив, що конфайнмент є безпрецедентним проектом, який не має аналогів у світі й де Україна виконала всі свої зобов’язання.

Читайте також: Сховище для ядерного палива на ЧАЕС запрацює наприкінці 2019 року - Президент

Крім того, Президент розповів, що під час зустрічей донори відзначали “надзвичайно високий рівень компетентності й професіоналізму” українських фахівців, які працювали на будівництві конфайнменту, але зауважив, що зараз “вони працюють у французькій компанії у багатьох країнах світу”.

Раніше глава держави повідомив, що новий конфайнмент на Чорнобильській атомній електростанції планується ввести в експлуатацію у грудні 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-