В Україні за три роки кількість торговельних терміналів зросла на 30% - НБУ

В Україні за три роки кількість торговельних терміналів зросла на 30% - НБУ

Укрінформ
Кількість торговельних терміналів в Україні з початку 2015 року зросла на 30% - до 232 063 шт.

Про це повідомляє прес-служба НБУ на своїй сторінці у Facebook. 

«Частка безготівкових операцій з використанням платіжних карток за останні 3 роки збільшилась на 14 відсоткових пунктів і на кінець 2017 року склала 39,3%. Кількість торговельних терміналів в Україні з початку 2015 року зросла на 30% (з 178 875 до 232 063 шт.). За результатами минулого року їх кількість на 1 млн населення досягла 6 тис. шт., але в європейських країнах цей показник у кілька разів більший», - сказала заступник директора Департаменту платіжних систем та інноваційного розвитку НБУ Ольга Василєва.

Вона додала, що у напрямі кількісного та якісного забезпечення збільшення мережі прийому платіжних карток в нашій країні НБУ конструктивно співпрацює з Міністерством економічного розвитку і торгівлі України. Так наразі у співпраці із міністерством йде робота над поетапним впровадженням впродовж 2019 - 2020 років вимог до суб'єктів господарювання щодо прийняття електронних платіжних засобів в оплату за продані ними товари або надані послуги (оновлення до Постанови Кабінету Міністрів України № 878). НБУ, розуміючи стрімкий розвиток інновацій в платіжній сфері, підтримує необхідність розширення переліку платіжних пристроїв та сервісів для можливості здійснення безготівкової оплати користувачами, використовуючи не тільки фізичний платіжний термінал.

Читайте також: НБУ планує щодня купувати на міжбанку по $10 мільйонів

«Забезпечення права українців на вільний вибір способу оплати та широкий розвиток платіжної інфраструктури дасть можливість стимулювати розвиток безготівкових розрахунків та розширити сферу їх застосування», - зауважила Василєва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-