В Європі мають розуміти, що

В Європі мають розуміти, що "Північний потік-2" є політичним проектом - Нафтогаз

Укрінформ
Газопровід "Північний потік – 2" є суто політичним, а не комерційним проектом, тому в Європі мають перш за все визначитися з політичними пріоритетами.

Про це в коментарі Укрінформу розповів комерційний директор НАК "Нафтогаз" Юрій Вітренко, який у вівторок у Страсбурзі представив європейцям загрози від реалізації проекту «Північний потік – 2»

«Всі мають розуміти, що "Північний потік-2" є політичним проектом. Тому дуже важливо, щоб європейські політики визначилися зі своїми політичними пріоритетами», - зазначив Вітренко. 

Він зауважив, що якщо в Європі «дійсно хочуть підтримати Україну, розуміють загрози, які йдуть від Росії, пов’язані з цим проектом, то мають протистояти його реалізації». 

«Зустрічаючись з політиками тут, бачимо, що є усвідомлення того, що "Північний потік-2" - це елемент зброї, яку використовує «Газпром» як проти України, так і проти Європи в цілому», - зауважив Вітренко на запитання про ставлення європолітиків до української позиції.

 «Ми представили європейським партнерам свої аргументи: український маршрут є надійним, економічно доцільнішим, повністю відповідає всім європейським правилам і Україна сумлінно виконує ці європейські правила. Для європейського ринку, європейських споживачів – це кращий маршрут», - наголосив представник Нафтогазу.

Читайте також: Європа має підтримати Данію, на яку тиснуть через Nord Stream 2 - Нафтогаз

Він також зазначив, що зараз йдуть переговори з європейськими компаніями, підписаний меморандум з чотирма європейськими компаніями щодо партнерства, співробітництва, що є гарантіями того, що Україна дійсно діє за європейськими правилами, є відкритим і надійним партнером для Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-