"Автомагістраль-Південь" запустила найбільший в Україні асфальтобетонний завод

Фото
Укрінформ
У смт Дергачі Харківської області компанія "Автомагістраль-Південь" ввела в експлуатацію найпотужніший в Україні асфальтобетонний завод.

Про це повідомляється на сайті Державного агентства автомобільних доріг України.

Як зазначається, цей завод став виробничою базою для виконання робіт на об’єкті поточного середнього ремонту автомобільної дороги державного значення Р-46 Харків – Охтирка у Харківській області.

Крім того, дорожньо-будівельний матеріал, вироблений на новому заводі, буде спрямований і на влаштування асфальтобетонного покриття на трасах М-03 Київ-Харків-Довжанський та Т-2104 Харків-Вовчанськ, підкреслили в Укравтодорі.

За даними відомства, сума інвестицій в нове виробниче підприємство склала понад 2,5 млн євро. Підприємство оснащено сучасною лабораторією - як вхідного контролю поставленої сировини, так і контролю за якістю виробленого асфальтобетону.

Керівник Держагентства автомобільних доріг України Славомір Новак висловив задоволення тим, що ремонтно-будівельні роботи в країні набувають інших темпів, іншого обсягу та іншої якості.

Читайте також: Гройсман обіцяє за п'ять років з'єднати всі облцентри якісними дорогами

"Нова виробнича база дозволить здійснювати будівництво та ремонт доріг з використанням найсучасніших технологій, найкращих матеріалів, причому в умовах досить обмежених термінів реалізації проектів", - зазначив він.

Також, за словами Новака, важливим у розвитку дорожньої галузі є не тільки забезпечення нового рівня комфорту для користувачів доріг, але й створення нових робочих місць.

Зокрема, зазначив він, лише компанія "Автомагістраль-Південь" в рамках реалізації проектів створить близько 1000 робочих місць по всій країні. До роботи залучаються молоді інженери, рівень оплати праці яких становить 30 000 - 40 000 грн на місяць.

"Ми запускаємо 14-ий власний асфальтобетонний завод в Україні і п'ятий завод італійської фірми Marini Fayat Group. Ця компанія - лідер з виробництва асфальтобетонних заводів в Європі, її продукція вважається однією з кращих. Нова виробнича база дозволить нам закріпити своє лідерство в регіоні, будувати дороги з використанням передових технологій і з кращих матеріалів. Завдяки будівництву нового заводу ми зможемо щогодини виробляти до 320 тонн асфальту, а це понад 3500 тонн в робочу зміну, що на сьогоднішній день є рекордним показником для аналогічних підприємств. Основним нашим проектом, на який буде працювати завод, є дорога Харків-Охтирка. Також продукція буде поставлятися на траси Київ-Харків-Довжанський та Харків-Вовчанськ", - розповів гендиректор "Автомагістраль-Південь" Микола Тимофєєв.

За його словами, компанія у 2017 році відремонтувала 500 кілометрів автотрас, в цьому році планується збільшити цей показник до 860 кілометрів.

"Якщо в минулому році у нас було 10 виробничих баз, то в цьому вже 17. Кількість автотехніки зросла з 500 до 700 одиниць, плануємо в цьому році розширити автопарк до тисячі одиниць. Число співробітників компанії збільшилося до 2,5 тис. Ми динамічно розвиваємося, не тільки здобуваємо нову техніку, але залучаємо найкращих українських фахівців, зарплата провідного інженера - до 35 тисяч гривень", - пояснив директор компанії.

Відкриття найпотужнішого асфальтобетонного заводу в Україні / Фото: Мадієвський В'ячеслав. Укрінформ

Зазначається, що роботи по всій протяжності траси Р-46, а це близько 80 км, а також ряду ділянок автомобільних доріг М-03 і Т-2104 - планується завершити до осені цього року.

ТОВ "Автомагістраль-Південь" - лідер автодорожньої галузі України. На сьогоднішній день компанії належить 11 сучасних виробничих баз, понад 700 одиниць сучасної дорожньо-будівельної техніки. За підсумками 2017 року компанією було проведено ремонт понад 500 кілометрів автомобільних доріг України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-