У ДФС  розповіли, як контролюватимуть безподаткові посилки з-за кордону

У ДФС розповіли, як контролюватимуть безподаткові посилки з-за кордону

Укрінформ
Державна фіскальна служба розробляє програмний продукт, за допомогою якого буде здійснювати контроль за поставками через поштові та експрес-відправлення. 

Про це повідомив в.о. голови ДФС Мирослав Продан в інтерв’ю виданню «Деловая столица», коментуючи підготовку ДФС до введення в дію норми щодо обмеження кількості поштових пересилань, які людина має право отримувати без сплати податків.

"На сьогодні ДФС розробляє програмний продукт, за допомогою якого буде здійснюватися контроль за поставками через поштові та експрес-відправлення", - зазначив він.

Продан також попередив про зміну механізму отримання поштових відправлень.

«Сьогодні в одному пакуванні може бути тисяча одиниць товару, який нібито приходить сотні різним людям. А фактично весь товар отримує одна фірма-імпортер. Її представник приходить у відділення з дорученнями від ста людей й бере товар без сплати податків. Поштовому оператору не принципово, хто отримує відправлення», – підкреслив в.о. голови ДФС.

За його словами, ця схема досить масштабна, через неї держава втрачає мільярди гривень і ДФС вживатиме всіх заходів для її руйнування.

Читайте також: Столичні мільйонери задекларували майже 10 мільярдів гривень – ДФС

Щодо інших схем, якими користувалися порушники митного законодавства, то, як відзначив Мирослав Продан, на сьогодні завдяки законодавчим змінам вже знято питання «піджаків», в процесі рішення щодо ввезення автомобілів з іноземною реєстрацією.

«Ми бачимо зростання обсягів легальних поставок, наприклад, побутової техніки. Бюджет від цього виграв. Практика, коли фуру перед кордоном розвантажували, фактично в руках переносили імпортний товар через пункт пропуску без розмитнення, а потім знову завантажували, відійшла у минуле», – розповів очільник ДФС.

Крім того, після встановлення скануючих систем на пунктах пропуску, над чим сьогодні активно працює ДФС, практично неможливим стане процес контрабанди товарів.

Як повідомлялось, з 1 січня 2019 року наберуть чинності обмеження на безподаткові пересилання товарів з-за кордону фізичним особам в міжнародних поштових та експрес-відправленнях - не більше трьох протягом календарного місяця сумарною вартістю до 150 євро. Починаючи з четвертої посилки, такі посилки будуть обкладатися ПДВ (20%), митом (10%) і акцизом.

Відповідні норми передбачає закон "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2018 році", що був ухвалений Верховною Радою 7 грудня 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-