Чистий дохід Укрпошти торік збільшився майже на мільярд – Смілянський

Чистий дохід Укрпошти торік збільшився майже на мільярд – Смілянський

Укрінформ
За підсумками діяльності у 2017 році ПАТ «Укрпошта» чистий дохід збільшився на 0,9 млрд грн, склавши 5,5 млрд грн.

Про це розповів в.о. генерального директора ПАТ «Укрпошта» Ігор Смілянський під час прес-конференції за підсумками діяльності у 2017 році, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Дохід компанії за останній рік зріс більш ніж, на 0,9 млрд грн і став 5,5 млрд грн. Якщо ми подивимось на історію компанії, то побачимо, що це один із найбільших стрибків компанії протягом останніх семи років. Ми змогли подолати той негативний тренд, який був у компанії», - сказав очільник компанії.

За його словами в структурі доходів 51% склали поштові послуги, 39% – фінансові, 6% -  торгівля та 4% – інше. 

«Якщо порівнювати з попередніми роками, дещо зріс обсяг поштових послуг, фінансових дещо впав, це мабуть ознака того, що пошта почала серйозно займатися поштовими послугами», - зазначив Смілянський.

Він також зауважив, що обсяги письмової кореспонденції, передплата періодичних видань і здійснення готівкових платежів – тобто основна частина ринку Укрпошти - має тенденцію до зниження.

«Тут Україна знаходиться у загальносвітовому тренді. Але що це означає для Укрпошти? Це означає, що є дві великі зони для розвитку компанії. Це посилки (тут, на жаль, поки не такі обсяги доходів, як би нам хотілось) та імпорт-експорт, де ми маємо значну долю ринку – біля 70%. Це ті основні напрямки розвитку, які побудують майбутнє Укрпошти. Перекази матимуть дещо інший вигляд, готівкові будуть зменшуватися, адже ми отримали право на еквайрінг», - сказав Смілянський.

Читайте також: За товари та послуги можна буде сплатити карткою на Укрпошті - рішення НБУ

За результатами 2017 року компанія отримала збиток у розмірі 203 млн грн.

Витрати компанії за 2017 рік склали 5,8 млрд грн, що на 30% більше ніж у 2016 році.

«Основні витрати (більш ніж 74% витрат) – це фонд оплати праці, який за останній рік збільшився на більше, ніж 1,1 млрд грн. Основний внесок – збільшення мінімальної заробітної плати», - пояснив Смілянський, відповідаючи на запитання у зв’язку з чим було збільшено податки на нерухомість, транспортні витрати і міжнародний обмін.

«Як ви знаєте, була вірусна атака Petya, який за нашими розрахунками коштував компанії десь 100 млн грн», - додав Смілянський.

Він також зазначив, що прогнозовано до 1 січня 2019 року компанія має плани вийти на нульову рентабельність за тарифами на періодику.

«Щодо тарифів на періодику, які історично були нижчі за собівартість, ми прогнозуємо до 1 січня 2019 року вийти на нульову рентабельність. Але так як це був поступовий перехід, то мали збиток у розмірі 100 млн грн», - сказав в.о. генерального директора компанії.

ПАТ «Укрпошта» у 2017 році загалом виплатила на користь держави 1 650 428 тис. грн. Майже половина коштів (787 млн грн) склав єдиний соціальний внесок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-