Реєстр сертифікованих фахівців фондового ринку запрацював на сайті Нацкомісії

Реєстр сертифікованих фахівців фондового ринку запрацював на сайті Нацкомісії

Укрінформ
На сайті Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) відкрито Реєстр сертифікованих осіб – фахівців фондового ринку.

Про це повідомляється на сайті НКЦПФР. 

«У рамках підвищення прозорості ринку капіталу і забезпечення максимального доступу до публічної інформації на сайті НКЦПФР відкрито Реєстр сертифікованих осіб – фахівців фондового ринку (осіб, які мають сертифікат на право вчинення дій, пов’язаних з безпосереднім провадженням професійної діяльності на фондовому ринку)», - йдеться в повідомленні.

Реєстр розміщено в розділі сайту «Діяльність»/«Сертифікація спеціалістів» за посиланням

У Реєстрі міститься інформація щодо усіх фахівців фондового ринку: прізвище, ім’я та по-батькові, номер сертифікату, вид діяльності, дата видачі сертифікату, термін його дії, статус сертифікату (дійсний чи недійсний).

Як прокоментували необхідність створення Реєстру в НКЦПФР, такий ресурс може бути корисним для hr-директорів професійних учасників фондового ринку при прийомі на роботу нових співробітників, для перевірки бізнес партнерів, які надають професійні послуги на фондовому ринку, а також для інвесторів при перевірці компаній, через які вони мають намір інвестувати в інструменти ринку капіталу.

Як повідомлялось, з метою реформування системи підготовки та атестації фахівців фондового ринку Комісія уклала Меморандум з Асоціацією інвестиційних професіоналів CFA Society Ukraine, яка офіційно представляє в Україні міжнародний CFA Інститут. Згодом до Меморандуму також приєдналась Професійна асоціація учасників ринків капіталу та деривативів.

Читайте також: В Україні представили концепцію змін в інфраструктурі ринків капіталу

У рамках цієї співпраці була розроблена Концепція «Підготовка та атестація фахівців фондового ринку та керуючих активами: прозорість і відповідність сучасним вимогам та міжнародним стандартам» і затверджене рішенням НКЦПФР №909 від 21.12.2017 року. Концепція описує основні аспекти створення ефективної системи підготовки та атестації фахівців із акцентом на професійні компетенції та заснована на незалежній оцінці кандидатів згідно з кращими світовими практиками.

Законодавча база для впровадження цієї Концепції буде розроблена протягом поточного року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-