РНБО проситимуть заборонити російським суднам заходити в українські річки

РНБО проситимуть заборонити російським суднам заходити в українські річки

Укрінформ
Міністерство інфраструктури України буде звертатись до РНБО щодо заборони входу російських суден у внутрішні водні шляхи України через високий рівень терористичних загроз. 

Про це заявив заступник міністра інфраструктури України Юрій Лавренюк у ході наради в Мінінфраструктури щодо судозаходів до закритих морських портів АР Крим та м. Севастополь, а також санкційних заходів, пов’язаних із будівництвом мосту через Керченську протоку, повідомляється на сайті міністерства.

«Це неприпустимо, коли в час агресії з боку Російської Федерації по річках України, де знаходяться об’єкти критичної інфраструктури, ходять російські судна. Ми будемо ініціювати заборону ходу російських суден річками України», - підкреслив Лавренюк.

У нараді взяли участь представники Міністерства оборони, Міністерства закордонних справ, Державної прикордонної служби, Служби зовнішньої розвідки, представництва Президента в АР Крим.

Учасники наради обговорили питання судозаходів до закритих морських портів АР Крим, перекриття Керченської протоки у зв’язку з будівництвом Керченського мосту та вимушеної взаємодії суден які прямують з/до портів Азовського регіону з Керченським морським торговельним портом.

Читайте також: В умовах агресії РФ, вступ України до НАТО може затягнутися - екс-посол США

Лавренюк повідомив, що Міністерство інфраструктури передало Міністерству закордонних справ матеріали санкційного списку для подальшого долучення до міжнародного позову.

Заступник міністра наголосив на необхідності посилення взаємодії між всіма відомствами: «Нам необхідно максимально посилити заходи щодо виявлення несанкціонованих судозаходів у закриті порти Криму та притягнення до відповідальності. Міністерство інфраструктури проведе аналіз суден - порушників за країнами-прапорами та судновласників, із подальшим вжиттям заходів щодо таких порушників».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-