В НБУ сказали, що гальмує регулювання ринку криптовалют

В НБУ сказали, що гальмує регулювання ринку криптовалют

Укрінформ
Спеціальна робоча група, до якої входять і фахівці НБУ, за дорученням РНБО зараз працює над врегулюванням статусу криптовалюти та питанням функціонування ринку криптовалют в цілому.

Про це в інтерв'ю порталу K750 розповів директор Департаменту стратегії та реформування Михайло Відякін.

«У світі досі немає єдиної міжнародної позиції щодо статусу криптовалют та регулювання криптовалютного ринку. Тому і локальним регуляторам не просто визначитися із правовим статусом. Водночас НБУ разом з іншими регуляторами в грудні 2017 року випустили спільну заяву, де пояснили, чому біткоїн та інші криптовалюти не можуть називатися платіжним засобом - тому, що це не є валюта, випущена єдиним центральним емітентом конкретної держави», - сказав Відякін.

Він пояснив, чому ж криптовалюти не підпадають під валютне законодавство. «Так тому, що не випущені жодним Центробанком. Чому не потрапляють під готівкове регулювання? Тому, що не мають фізичної форми. Чому не можуть використовуватися як електронні гроші? Тому, що не прив'язані до рахунків банків чи інших організацій, які мають фінансову ліцензію», - сказав Відякін.

Читайте також: В Україні готові до приходу PayPal - Нацбанк

Зараз спеціальна робоча група, до якої входять і фахівці НБУ, за дорученням РНБО працює над врегулюванням статусу криптовалюти та питанням функціонування ринку криптовалют в цілому.

«Гальмує цей процес, зокрема, відсутність єдиного підходу в європейському законодавстві, адже Україна має на меті гармонізацію українських законів з європейськими», - зауважив Відякін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-