Нафтогаз активно веде переговори з Газпромом про новий транзитний контракт

Нафтогаз активно веде переговори з Газпромом про новий транзитний контракт

Укрінформ
НАК "Нафтогаз України" проводить перемовини з Газпромом з питань транзиту не рідше одного разу на місяць.

Про це в ефірі телеканалу "Еспресо" сказав головний комерційний директор НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"З Газпромом, який є контрагентом транзитного контракту, ми проводимо переговори. Зустрічаємося у середньому раз на місяць, обговорюємо різні питання. Зараз обговорюємо виконання рішення Стокгольмського арбітражу, за яким вони винні нам $2,6 млрд. Також ми ставимо питання щодо транзиту після 2020 року. Ми більш активно ведемо переговори щодо нового транзитного контракту", - сказав Вітренко.

За його словами, Нафтогаз розглядає варіант прискореної амортизації української ГТС.

"Ми чітко кажемо Газпрому, що якщо не буде транзиту через Україну після 2020 року, то ми вимагатимемо збільшення транзитного тарифу зараз таким чином, щоб економічне знецінення української ГТС внаслідок відсутності транзиту було відшкодоване Нафтогазу зараз", - зазначив комерційний директор НАК.

Читайте також: Жоден контракт не змусить Газпром дотримуватися слова - Нафтогаз

Він розповів, що є варіант, відповідно до якого після 2020 року європейські оператори зможуть самостійно бронювати потужності української ГТС та перекачувати газ через Україну, однак для цього точка продажу газу має бути на українсько-російському кордоні.

"Ми ведемо переговори з європейськими партнерами, чим вони можуть допомогти, щоб забезпечити транзит", - додав Вітренко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-